Binnenkort is het (eindelijk) zo ver: op zondag 24 april gaan de AG Antwerp 10 Miles en Short Run 6,8K van start. Zowel in je mailbox als hieronder vind je de laatste informatie terug, zodat je zonder zorgen aan de start van de wedstrijd kan verschijnen. Indien je toch nog vragen hebt na het doornemen van alle informatie, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Sportsticker wenst je alvast heel veel succes en loopplezier!

Opgelet: Bepaalde informatie is afhankelijk van de afstand die je gekozen hebt. Check dus zeker dat je de juiste melding doorleest. De algemene informatie die voor beide afstanden geldt vind je onderaan.

——————————————

1. AG Antwerp 10 Miles

Uren

Start: Gloriantlaan (Linkeroever)

 • Wave 1: 13.30 uur (+ startbox) – toegang vanaf 13.15 uur
 • PERSONEELSLEDEN Wave 2: 13.55 uur – toegang vanaf 13.40 uur
 • Wave 3: 14.20 uur – toegang vanaf 14.05 uur
 • STUDENTEN Wave 4: 14.45 uur – toegang vanaf 14.30 uur

Aankomst: Linkeroever (Gloriantlaan)
Tijdslimiet: 2u15

Parcours

Het parcours kan je bekijken via deze link.

Bevoorrading

Op het parcours zijn er vier bevoorradingsposten met water (op 1,9 km – 7,1 km – 10,5 km – 14,8 km) voorzien.

Aan de finish van de AG Antwerp 10 Miles is er een eindbevoorrading voorzien met AA Drink Isolemon, een Lu suikerwafel en een Grany Biscuit.

Pacerteams

Indien je een bepaalde tijd voor ogen hebt, kan je dit jaar rekenen op een zeer ervaren pacerteam. De tempomakers zijn gemakkelijk te herkennen aan hun gekleurde vlaggen met daarop de eindtijd. Er zullen tempomakers voorzien zijn in elke wave – ook voor de snellere lopers.

Tempomakers worden voorzien voor 1u10, 1u20, 1u30, 1u40, 1u50, 2u00 en 2u15.

Daarnaast is er ook voor elke deelnemer een polsbandje voorzien met daarop de tussentijden per kilometer. Een handig geheugensteuntje tijdens het lopen. Je kan dit polsbandje gratis afhalen in de inschrijvingszone.

2. AG Antwerp Short Run 6,8K

Uren

Start: 11.30 uur, Gloriantlaan (Linkeroever)
Aankomst: Gloriantlaan (Linkeroever)

Parcours

Het parcours kan je bekijken via deze link.

Bevoorrading

Op het parcours is er één bevoorradingspost met water voorzien na 3,1 km.

Aan de finish is er een eindbevoorrading voorzien met AA Drink Isolemon, een Lu suikerwafel en een Grany Biscuit.

3. Algemeen (AG Antwerp 10 Miles + AG Antwerp Short Run 6,8K)

Er wordt een controle uitgevoerd aan de ingang van het startvak op basis van je startnummer, waarop de wave vermeld staat. Het is niet toegestaan te starten in een vroegere wave. Het is echter wel mogelijk om te starten in een latere wave. Hiervoor dien je niets te ondernemen, je zal zonder problemen toegang krijgen tot een latere wave met je borstnummer.

Afhalen borstnummer: Tent 140
 • Borstnummers kunnen op zondag 24/04 vanaf 9.00 uur afgehaald worden in de Sportstickertent (140) die terug te vinden is in het bedrijvendorp op Linkeroever.
 • Via deze link vind je de tent terug op de Charles De Costerlaan.
 • Breng zeker je studentenkaart of personeelskaart mee. Zo kunnen we bij het uitdelen van je startnummer je inschrijving en nummer controleren.
 • Een T-shirt van je instelling wordt eveneens meegegeven – indien dit van toepassing is voor jouw instelling.
 • Indien je een T-shirt ten voordele van het goede doel hebt besteld, vind je hiervoor een bonnetje terug in de envelop die je samen met je startnummer krijgt. Met dit bonnetje kan je je T-shirt eveneens afhalen aan de Sportstickertent.

KOM TIJDIG NAAR TENT 140! Vooral in de namiddag kan het heel druk worden bij het ophalen van de startnummers. Zo kan je (te) lange wachtrijen vermijden en sta je zeker tijdig aan de start.

Sportzakdepot

Indien je een rugzak meeneemt, kan je deze ter bewaring afgeven aan de Sportstickertent. Zorg ervoor dat het een goed gesloten sportzak is. Na het lopen kan je deze terug ophalen aan de Sportstickerstand. Sportsticker is niet aansprakelijk voor schade of vermissing.

Bereikbaarheid

Raadpleeg zeker de routeplanner van “Slim naar Antwerpen” (beschikbaar via computer of app).

Kom je te voet, met de (deel)fiets, (deel)step of (deel)scooter?
De gemakkelijkste manier om je tijdens de 10 Miles in Antwerpen te verplaatsen is te voet, met de (deel)fiets, (deel)step of (deel)scooter. Dat is gemakkelijk, gezond én de ideale opwarming!

Je kan jouw fiets parkeren in verschillende tijdelijke fietsenstallingen op beide oevers:

 • Rechteroever: Op Sint-Jansvliet, aan de ingang van de voetgangerstunnel of op het Steenplein, aan de veerdienst.
 • Linkeroever: Frederik Van Eedenplein

Kom je met het openbaar vervoer?

Tram en bus

De belangrijkste premetrolijnen 3, 5 en 9 rijden. De dichtstbijzijnde premetrohaltes op Linkeroever zijn Halte Halewijn en Halte F. Van Eeden.

Trein

Je neemt best de trein tot Antwerpen-Centraal. Wandel op zo’n 20 minuten via de Meir naar de Scheldekaaien en verken op die manier meteen een stuk van het parcours. Om op Linkeroever te geraken kan je kiezen tussen de voetgangerstunnel of het veer (zie “Kom je met de boot?”).

Als je met de tram naar Linkeroever wil, kan je in premetrostation Diamant tram 9 of 15 nemen naar Halte F. Van Eeden. Deze halte ligt vlakbij de start- en aankomstzone. Hou wel rekening met langere wachttijden door de grote drukte voor de start en na aankomst van de 10 Miles.

Kom je met de boot?
Van Linkeroever kan je snel gemakkelijk naar Rechteroever met het Sint-Annaveer tussen 10.00 – 19.00 uur. Het veer is gratis en vertrekt vanaf het Steenplein op Rechteroever en vanaf het ponton op Linkeroever in de Thonetlaan (ter hoogte van de aankomstzone). Fietsen, steps en bromfietsen zijn tijdens de Antwerp 10 Miles niet toegelaten aan boord.

De waterbus brengt je vanuit Lillo, Liefkenshoek, Kallosluis, Zwijndrecht, Kruibeke en Hemiksem rechtstreeks naar het Steenplein of Sint-Annastrand.

Kom je met de auto?

Kom je toch met de auto? Hou er dan rekening mee dat op zondag 24 april heel wat straten en parkings in het centrum van Antwerpen moeilijk tot niet bereikbaar zullen zijn voor gemotoriseerd verkeer. De evenementzone ligt trouwens in de lage-emissiezone van Antwerpen.

De Kennedytunnel wordt in de richting van Nederland afgesloten van 11:30 tot 17 uur. Eenmaal op de andere oever geraak je dus nog moeilijk terug. De Waaslandtunnel wordt zelfs in beide richtingen afgesloten voor verkeer, al vanaf 09.30 – 19.00 uur.

Je laat je auto best achter op een Park & Ride en neemt de tram verder. Of neem vanaf de P+R de (Velo)fiets en rij zo naar de stad. Speciaal voor de 10 Miles worden nog 4 extra P+R’s georganiseerd:

 • Park & Bike Beatrijslaan op Linkeroever (4 km tot start- en aankomstzone)
 • Park & Bike Vogelzanglaan op Rechteroever (5 km tot start- en aankomstzone)
Kleedruimte

Er worden tenten voorzien op de eventsite Charles de Costerlaan (Linkeroever).

LET OP: Er zijn geen douches voorzien in de kleedruimte.

Website

Meer informatie over het evenement en raadpleging van je resultaat en foto’s, kan je terugvinden op deze link.

Belangrijk: Indien je zondag 24 april toch niet kan deelnemen aan de Antwerp 10 Miles, gelieve ons dan te contacteren. Dan kunnen we eventueel iemand anders blij maken met jouw ticket.

——————————————-

Ready – set – RUN!